La persecució policial no minva la participació a la Diada dels acusats dels incidents de l’any passat

Les quatre persones detingudes i acusades d’incidents a la Diada de 2010 han convocat una roda de premsa per informar de la situació legal del cas. Així, en David, en Guillem (ambdos militants d’Endavant), na Sílvia i en Robert, han explicat que se’ls acusa d’ultratge a la bandera espanyola, delicte d’atemptat a l’autoritat i lesions. Unes acusacions que suposen una petició de 9 anys de presó i 13.000 euros en indemnitzacions i multes per part de la Fiscalia.

Consideren que aquesta és una mostra més de la persecució policial i política que està patint l’independentisme a Mallorca. No són els primers i segurament no seran els darrers que patiran aquest control i criminalització del moviment.

De cara a la Diada d’enguany i com a mostra de coherència, no només tornaran a participar de la manifestació, sinó que assumiran un cop més responsabilitatsde seguretat, amb guardapits. Igualment, portaran la pancarta inicial de la manifestació de l’Esquerra Independentista per tal de ser visibles en tot moment, i per tant que no se’ls pugui acusar de cap delicte.

També han volgut informar de les diverses accions en suport dels quatreacusats. Com el fet de donar a conèixer la situació a la gent, ja sigui a través de comunicacions a la premsa o a través de la presència a diversos manifests (com el de la Plataforma 31-D o l’Esquerra Independentista de Mallorca), diverses xerrades i actes.  També a través de cartells per donar a conèixer el cas. I per últim, s’han editat uns bons de suport per recaptar doblers, per poder fer front a totes les despeses legals i possibles indemnitzacions. Aquests bons de suport podran ser adquirits als diferents actes de la Diada, així com a la mateixa manifestació de demà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s