Concentracions de suport a David i Guillem

Amics i amigues, companys i companyes,

Us escrivim per parlar-vos d’en David Pujol i d’en Guillem Colom. Segurament, alguns de vosaltres ja els coneixereu perquè en sou amics o familiars, d’altres simplement hi haureu coincidit en alguna assemblea, lloc de feina, quan estudiàveu a l’institut o a la universitat, en una manifestació o en alguna festa. N’hi haurà que només els coneixereu de vista, d’altres, en canvi, serà la primera vegada que en sentireu a parlar.

Molts de vosaltres també sabreu que durant la darrera Diada de Mallorca hi va haver incidents: la policia carregà  durament, mentre feixistes llançaven cadires contra els manifestants; fet que provocà que alguns d’ells s’hi tornassin. Durant aquella manifestació, en David i en Guillem formaven part del servei d’organització, duent un guardapits identificatiu. Tanmateix, dies més tard, ambdós foren detinguts per la policia espanyola, sota l’acusació d’haver agredit a membres d’aquest cos. Posteriorment, la premsa espanyolista inicià una duríssima criminalització contra ells dos: mentí, difamà, publicà fotografies amb noms complets i suposades biografies militants.

Ara, en David i en Guillem s’enfronten a una pena de fins a quatre anys de presó, per això han d’anar a declarar davant la justícia. Pensam que no hi poden anar sols, que allò que hem de fer és acompanyar-los i mostrar el nostre suport a dues persones innocents, que el dia de la manifestació es dedicaren a intentar minimitzar els incidents provocats i iniciats per la policia espanyola.

Com us explicam, en David i en Guillem són innocents: ni el primer llançà cap cadira, ni el segon agredí a cap policia. És senzillament un muntatge. La policia ha decidit imputar a dues persones no perquè creguin que són culpables, ja que saben perfectament que no ho són, sinó pel seu compromís polític. I és que fa molts d’anys que ambdós lluiten pels drets socials i nacionals dels mallorquins i mallorquines, i ho han fet des de molts àmbits diferents: militant al moviment estudiantil (tant al sindicalisme -com ara BEI, CEPC o SEPC- com als diferents òrgans de representació estudiantil), al moviment juvenil (Maulets), col·laborant de moltes plataformes de tot tipus, fent feina a centres socials, escrivint a la premsa popular, i un llarg etc. Ho han fet i n’estan orgullosos! Tant és així, que a dia d’avui la seva implicació política continua: són membres d’Endavant (OSAN).

Els que els coneixem de ben a prop hem vist com aquesta ràtzia no ha fet més que refermar el seu compromís polític i les seves ganes de lluitar. Per això, pensam que els hi hem de mostrar tot el nostre suport i solidaritat.

Llavors, us convidam a assistir a les concentracions de suport. Així com a fer tota la difusió possible de la seva situació.

Us esperam!

“No podran res davant d’un poble unit, alegre i combatiu”

Vicent Andrés Estellés

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s